Business & ITC & Public Administration Consultant

2008. április 9., szerda

e-CV rendszer kialakítása (Humánerőforrás-fejlesztés, képzés prioritás)

Egy olyan információs rendszer kiépítése, amely a munkavállalót, mint ügyfelet középpontba állítja, segíti annak munkaerő piaci elhelyezkedését, valamint a képzettségi szintjéhez legmegfelelőbb munkahely kiválasztását. Ezáltal a munkavállaló megtalálja a hozzáillő, számára legmegfelelőbb munkahelyet.

Az információs rendszer egyik alapja hogy a munkavállaló által folyamatosan karbantartott adatait a munkaügyi igazgatás által felállított adatbankba helyezi. Az ott elhelyezett adatait folyamatosan karbantarthatja, arról az adatbank egy elektronikus CV (e-CV) kártyát állít ki, amelyet a kártya tárol, és szükség esetén frissíti az azon található adatokat, ezt követően pedig egy adatbanki kommunikáció során azt ott található adatokat is frissíti.
A rendszer egy olyan információs csomagot biztosít, amely lehetővé teszi, hogy a munkaügyi igazgatás folyamatosan figyelemmel kísérje a munkaerő-piaciváltozásokat és beavatkozzon mind a képzési mind a munkaerő piacon. A rendszer egyértelműen lehetőséget nyújt a befektetők számára a munkaerő toborzásra.


Az információs rendszer további előnye hogy a képzési, továbbképzési szervek, oktatási intézmények a képzés befejezését követően az ügyfél e-CV kártyáján elhelyezik a képzettséget, igazoló adatokat. A munkaadó pedig a munkavállaló képzettségeinek megfelelően biztosíthat egy teljesítmény arányos, folyamatos képzésben részesülő munkát. (életciklus képzést)

A fenti elképzelés egy olyan megoldás, amely fejleszti és motiválja az egyént, hogy részt vegyen a képzési programokban. A rendszer lehetőséget ad a munkaügyi szerveknek hogy a területi kiegyenlítésnek megfelelően helyi szinten biztosítsák a befektetők számára nélkülözhetetlen képzett munkaerőt. Míg a képzési intézmények számára naprakész információt nyújt, hogy mely képzési formákat kell fejleszteni.

Felismerni...

A befektető számára munkaerő is kell, és manapság nem áll ki az utcára hogy megkeresse őket hanem a "palatábla" mellől dönt, hogy Magyrország, Románia, Búlgária vagy Kína!

Nincsenek megjegyzések: